Yrittävät soitella .fi domainien (verkko-osoitteiden) omistajille, ja kysyä, onko ok jos varaamme kyseiset domainit, esim. jos sinulla on omistuksessa osoite.fi niin he haluavat varata osoite.org,osoite.net , osoite.info, osoite.biz jne... Ja haluavat kysyä onko tämä teille ok?
Nainen puhuu hieman hassusti suomea, ja väittää olevansa Suomen rekisteritoimistosta, jota ei ole olemassakaan. Oikeasti kyseessä on melko varmasti domainien ostajataho (ulkomaisia huijausfirmoja, jotka mailitse ovat yrittäneet vuosikausia myydä varaamiansa .com, .net jne domaineja kiskurihintaan, tyyliin osta omadomainisi.org meiltä hintaan 5000 euroa, kun se oikeasti normaali kuluttajallekin varattuna suomalaiselta palveluntarjoajalta (esim.
www.nebula.fi ) maksaa korkeintaan 12 euroa vuodessa!!! ), joka yrittää nyt selvittää feikkipuheluilla, onko näihin varaamattomiin domaineihin kiinnostusta, eli kannattaako heidän varata ne ja yrittää myydä sikahintaan...
Kun kysyin, mistä soitat, nainen suivaantui ja toisti, Suomen rekisteritoimistosta. Kysyin, että siis soitatko domaineja hallinnoivasta viestintävirastosta? En kun kunnallisesta tahosta, suomen rekisteritoimistosta, nainen jo korotti ääntään, mutta yritti esittää vakuuttavaa. Pyysin miettimisaikaa tähän asiaan ja nainen sanoi, "ei kun olen varaamassa näitä nyt, haluatteko vai ettekö halua varata näitä domaineja?" Sanoin etten voi päättää tätä asiaa itse, joten sain numeron johon voisin tunnin päästä soittaa. Se on siis ulkomaan numero 00468 50000 xxx. Ja nainen suostui tähän hyvin vastahakoisesti.
Muutoin olisi ihan ok idea kerätä rahaa, mutta tuo huijaustyyppiset ominaisuudet (selvitetään ihmisten kiinnostusta osoitteeseen, jotta itse voisivat veloittaa sikahintoja) eivät anna sympatioita tällaiselle liiketoiminnalle.
Toimintaohjeeksi suosittelisin, älä ole kiinnostunut oman nimesi sisältävistä ulkomaisista domaineista niin hekään eivät luultavasti ole, ja jättävät varaamatta ne, jos vaikka joskus itse haluaisit varata, niin olisivat vapaana, 12 euron vuosihintaan 5000 sijaan.